Mitt äventyr

2013-08-08
23:05:00

Snus torrt alltså!
I sommar har Irland alltså verkligen drabbats av en värmebölja. Det är flera år sedan det har varit så varmt som det varit i år och man kan till och med se konkreta fenomen av vad som händer när det inte regnar här på ett tag.
Skulle nu kunna tro att det här fotot...
...är taget på samma ställe som det här...
...med endast 6 veckors mellanrum?
Corrib river är engentligen en underjordisk flod som kopplar samman Lough Corrib med Lough Mask. Floden rinner under joden ända fram till Cong där den bubblar upp några kilometer innan den når själva sjön.
En av våra turridningsrutter går förbi stället där floden mynnar upp ur underjoden och om man fortsätter länger in kommer man till en djup grotta som floden har karvat ut ur den porösa kalksten. Tim visade grottan för några kunder idag och han sade att han aldrig tidigare har sett the Pidgeon Hole så tomt på vatten som nu. Jag var själv ner i grottan med Paula igår och den är så mörk och djup att man inte kan se ett smack utan ficklampa. Så innan jag åker ska vi besöka den en gång till med en ficklampa eller någon annan form av ljus och se hur djup den verkligen är...
Paula är bara halvvägs nere i grottan ännu. Och fast trappstegen tar slut kan man gå ännu längre in om man vill.
 

Kram//Alex

Vill du säga något:
Namn: Kom ihåg mig?
E-post:  
Har du blogg:  
Kommentar: