Mitt äventyr

2013-05-30
16:38:02

"E de nån bekant eller..?"
Många har frågat mig hur jag egentligen fick jobbet på Ireland. När jag först berättar om det antar de flesta att det är antingen en familjebekant, via någon kontakt eller att det är en finsk familj som vill ha en finsk au pair till sina barn... Men jag kan berätta att inget av dessa alternativ stämmer med verkligheten. Sanningen är att jag inte har den blekaste aning om vem dessa människor är som jag ska spendera sommaren hos. Hela alltihopa skulle lika gärna kunna vara lurendrejeri for all I know. Men lite tillit är man ju tvungen att ha så jag har övertalat mig själv att helt enlkelt stänga ut alla tankat på kidnappning och bara hoppas på det bästa.
Men hur jag då fått jobbet? Jo jag har ett litet tips för alla häst intresserade där ute; lägg upp en profil på YardandGroom så får ni kanske jobb utan att ens behöva sända iväg en ansökan! Det gjorde jag och nu åker jag snart till Ireland.
YardandGroom är en sida för hästinresserade som också vill jobba med hästar. Där kan man lägga upp en profil som arbetsökande och skriva om sina erfarenheter, önskningar gällande vad man vill ha för jobb och vilka länder man vill jobba i. Sedan kan vilken arbetsgivare som hellst gå in, se din profil och maila dig om de vill att du ska komma och jobba för dem. Det var vad som hände mig i februari, från ingenstans kom erbjudandet om att jobba på Ireland och det kan man ju inte tacka nej till! :D
...och så en otroligt gammal bild på mig och Reilu från VÖRK 2008.
 
Kram//Lexie

2013-05-22
21:14:00

Me vs. my bag
Tjena hallå! Idag bestämde jag mig för att göra ett nytt försök att packa min väska när vi nu ändå fick ledigt från provet vi skulle ha haft idag. Mitt senaste försök gick ju inte något vidare. Det hela slutade med att jag gav upp och har haft två, översvämmade resväskor liggande på mitt golv de senaste dagarna. Ni som vet hur mitt rum ser ut kan kanske föreställa er hur mycket golvyta jag har haft att gå på, för er andra kan jag berätta att det möjligen var en kvadratmeter om jag hade tur.
Så idag försökte jag mig på den gamla hederliga list-tekninken och jag måste säga att jag är riktigt nöjd! Att göra listor på vad jag ska packa med mig på resor var något av det roligaste jag visste när jag var liten. Det kunde hända att jag när jag sist och slutligen packade hade tre listor istället för en, och alla såg likadana ut!
Idag har jag dock lyckats hålla mig till en och resultatet var faktiskt så bra att jag till och med fick fast dragkedja efter lite övertygande med mitt knä involverat och den stora väskan jag ska skicka som bagage vägde bara 16,8 kg! Men vår våg lever i sin egen lilla värld så den går inte alltid att lita på...
Att packa handbagage var faktiskt värre. Det är så otroligt svårt att hålla sig inom viktgränsen! Om någon har några tips tar jag gärna emot... :)
Men packning blir ingenting utan musik vare sig med eller utan lista och idag snubblade jag över en riktigt härlig playlist och spelat på replay. Några smakprov, endjoy!
 
Kram//Lexie
 

2013-05-20
21:26:10

Packning! De här går ju bra...
I helgen satte jag mig på att försöka börja packa... Jag kan ju börja med att säga att högen med kläder jag ville ha med mig blev lika stor som min syster som satt bredvid! Det här börjar ju bra... Tur att jag har tre veckor till på mig att packa, annars skulle jag troligen gå i bitar nu med det samma.
Hjälp alltså! Jag kanske kommer få med mig hälften när jag sist och slutligen packat klart... Men det är ett problem för en annan dag! Nu väntar ännu några läxor, för än så länge är det inte sommarlov.
 
Kram//Lexie

2013-05-20
17:30:00

Ireland here I come!

Nu för tiden hör det ju nästan till att man startar en blogg eller något liknande när man ska åka utomlands en längre tid, så varför bryta traditionen. Som några kanske gissar genom rubriken bär det av till Irland i sommar! När jag i februari fick beskedet att jag verkligen fått jobb på där i sommar hoppade jag bokstavligen jämfota av glädje och kunde inte sluta le.

Jag skall åka till familjen Clesham som bor i en liten by vid namn Cong på västra Irland. Där ska jag vara au pair åt familjens 4-åriga lillkille Jonathan och dessutom jobba i deras stall som hästskötare. Stallet, Ashford Equestrian Center, är ett familjeföretag som både ordnar turridningar för turister och lektioner som på en vanlig ridskola. Så troligen kommer jag att få göra både det ena och det andra i sommar.

Om tre veckor sitter jag förhoppningsvis på flyget till Dublin. Let the countdown begin!

Ashford Castle och någonstans i närheten ligger stallet!


Kram//Lexie