Mitt äventyr

2014-08-18
21:47:00

Cliffs of Moher
Det fina vädret har hållt i sig och inte en landade på oss idag när vi gav oss iväg till the Cliffs of Moher, 115km söder om Cong i Co. Clare. Vad som kunde ha tagit endast några timmar blev till en hel dags utflykt tackvare det ena hindret efter det andra.
Påvägen till klipporna körde vi rakt in i en olycksplats. Bilar köade i flera kilometer efter att två bilar hade krockat i en kurva och Garda spärrat av vägen. Vi såg båda bildskroten och de såg inte trevliga ut. Efter att ha köat i sådär 15 minuter började vi krypa framåt och var fast bakom en turistbuss som tyckte det var väldigt smart att köra 50 på en 100 väg, bromsa i varje nerförsbacke och köra mitt på vägen alltså med mittsträcket under bussen så att ingen hade någon möjlighet att köra om. Sist och slutligen kom vi ändå fram till klipporna och ja, blåsigt var det men utsikten var fantastisk!
Egentligen är det hela ganska skräckinjagande. Runt besökscentret fanns det breda asfalterade vägar och en sten mur mot klippavsatsen, men längre ut på klipporna får man gå hur nära kanten man vill, på egen risk förstås. Tre stigar fick man välja mellan, enklast beskrivna som en för "Dear Devils", en för normalt folk och en för backpackers. Ni kan ju gissa vilken jag valde.
Elli tyckte det var skrämmande och höll sig gärna till backpacker stigen men konstigt nog påverkade höjden inte mig. Visst blåste det så högt uppe nära havet, men solen sken och himlen var blå så allt var i sin ordning, i alla fall på klipporna.
Hemma hade de inte en lika stor tur. Efter ungefär en timme på klipporna ringde Ellis telefon. En häst hade sparkat Tom i ansiktet och han var då påväg till sjukhuset i Castlebar. Med andra ord fick vår vistelse en något abrupt vändning och vi "hosade" kanske lite mer än vi annars skulle ha gjort. Och tur var väl det eftersom färden hem tog fyra timmar! Allt för många turister på vägarna...
Nu är Elli i föuset och mjölkar Toms kossor, Martin lagar kvällsmat och vi har ännu inte hört hur det gått för Tom. Det sista vi hörde var att han väntade på att få se en doktor och att han troligen kommer vara tungen att plastikoperera ansiktet. Jag hoppas verkligen att det vara är näsan som blivit sned eller något annat mindre allvarligt. Förhoppningsvis går allting väl men vi får vänta och se...
 
//Lexie
Taggar: Cliffs of Moher, Irland, Sightseeing;

Kommentar:
#1: I.

👍 oh, wou, what a view.

2014-08-19 @ 16:58:02
Vill du säga något:
Namn: Kom ihåg mig?
E-post:  
Har du blogg:  
Kommentar: